Не попадайте на обирджии, изберете сигурното!

Ако сте решили да се отървете от вече ненужни хладилници, перални, телевизори, натрупани железарии, стара кола? Може да стане бързо и веднага да получите пари в брой за тях.

Обаче трябва да внимавате да не попаднете на обирджии.

изкупуване на скрап - Описание на дейността по изкупуване и продажба на скрап и отпадъци от черни металиРискът е сред многобройните анонимни обяви за изкупуване на отпадъци и остаряла техника. Наскоро МВР специално съобщи за
една такава “бригада”.

Забаламосвали хората със сложен сценарий, но целта им в крайна сметка била да разберат къде са железата или вещите, които трябва да се вземат – например, на вилата. После по
различни поводи проточвали “сделката”, докато им падне сгода да отмъкнат всичко, без да платят и стотинка.

Когато става дума за изкупуване на скрап, трябва да потърсите сигурен, утвърден търговец. Такъв, като НОРД ХОЛДИНГ АД например. Холдингът публично си е обявил адресите на централния си офис, на централната база, регистрацията в публичния регистър на ИА ОС, сертификата за управление на качеството, разрешителните за изкупуване на отпадъци, за превоза и третирането им, и т.н.

С 22 процента дял на пазара на черни метални отпадъци и 16 на сто от цветните, холдингът е член на КРИБ.

Разбирате, че НОРД ХОЛДИНГ работи с предприятия, но екологичната му политика и корпоративната отговорност включва и изкупуване от населението на метали за скрап, изкупуване на елекстронно оборудване, също така коли за скрап, излезли от употреба ел. уреди, батерии, акумулатори.

За старата ви кола, излязла от употреба, можете да се обадите безплатно на телефон 0879 222 864 и за нея ще получите от 250 до 1000 лева. Разбира се, запитването може да стане и по интернет. Като вземат автомобила с кола от вида „Пътна помощ“, плащането е на място и ще се издаде удостоверение за дерегистрация от КАТ.

Описание на дейността по изкупуване на стари автомобили - изкупуване на скрапЗа излязлото от употреба електронно и електрическо оборудване – монитори, компютри, телевизори, перални, печки, хладилници и т.н. с обаждане на 0887 428 110 получите оферта за всеки стар уред и отново ще получите пари в брой със съответните документи за предаването.

За изкупуването на метали също се предлагат високи цени и всевъзможни улеснения – съдействие при извозването на по-големи количества или пък оставянето на контейнер, който после да се извози от холдинга, вземане директно от склад и т.н.

Тази ангажираност на НОРД ХОЛДИНГ АД не е просто бизнес и не е случайна. Както споменахме, тя е част от екополитиката и корпоративната отговорност на холдинга.

Тя цели както да се ограничи замърсяването на околната среда /например при окисляването на металите/, така и за новите производства да се ползват по-малко природни ресурси и по-малко енергия.

Знаете ли колко енергия спестява използването на преработени метали в производството на нови продукти? При алуминия са цели 95%! При медта процентите са 85, 60 са при оловото, стоманените отпадъци спестяват от 62 до 74% енергия в новите производства.

И още нещо – то е по данни на ЕС. Знаете ли с колко се намаляват вредните емисии на въглероден двуокис при използването на рециклирани отпадъци в новите производства? С двеста милиона тона годишно! Няма начин да не знаете, че СО2 води до парниковия ефект и затова програмите за намаляването му са в световен мащаб!

 

И така – какво имате за изкупуване?

 

Вижте всички наши дейности

Подобни статии